Kaşar peynirli tavuk sarma

Mart 2, 2020 0 Yorum

Bir yemekte aradığınız iki özellik “pratiklik ve verim” ise gelin tarifte buluşalım!

Öncelikle almış olduğunuz tavuk pirzolalarınızı kemiklerinden ayırın ve döverek ince bir hale getirin. Daha sonra dövdüğünüz etleri zeytinyağı ile ovup buzdolabında bir saat kadar bekletin. Diğer yandan ince ince rendelediğiniz kaşar peynirinizi ince kıyılmış maydanoz ve kekik, kırmızıbiber, pul biber gibi baharatlar ile karıştırın. Bir saat geçtikten sonra dinlenmiş etlerinizi buzdolabından çıkartın. Çıkardığınız etlerin tam ortasına gelecek şekilde kaşarlı harcı ekleyin. Daha sonra tavukları rulo haline getirip kürdan ile tutturun. Etleri ruloma işlemi bittikten sonra 180 derecelik fırında pişirin. Ancak isteğe bağlı olarak una batırıp kızartabilirsiniz de. Sıcak olarak servis edip kaşarın uzayan kıvamının tadını çıkarabilirsiniz.

Yorum Yap

Your email address will not be published.