Kaşarlı Bayat Ekmek Böreği

Mart 2, 2020 0 Yorum

İddia ediyoruz, bayat ekmeğin nasıl bu kadar lezzeti olduğuna şaşıracaksınız!

Gelelim bu farklı lezzetin, kaşarlı bayat ekmek böreğinin tarifine. Öncelikle bir adet bayat ekmeği küp küp doğrayın. Elde ettiğiniz dilimleri tuzlu suda kısa süre haşlayın. Daha sonra haşladığınız ekmeklerde hiçbir şekilde su kalmayacak şekilde süzün. Ekmekleri süzdükten sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin en altına kaşar peyniri serpin. Serptiğiniz kaşarların üzerine eklemeklerinizi serin. Bu işlemi 2 kat elde edene kadar tekrarlayın. 2 kat elde ettikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı eritip en üste dökün. 180 derece ısınmış fırında böreğinizi 20 dakika kadar pişirin. Tadı damaklarınızda kalacak bayat ekmek böreğiniz hazır!

Yorum Yap

Your email address will not be published.