Kaşarlı Poğaça

Mart 2, 2020 0 Yorum
  1. Sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi poğaça, kaşar peynirinin eşsiz lezzeti ile buluştu!

Öncelikle poğaçanızın hamurunu yoğurmak için bir kaba sırası ile 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, bir adeta yumurtanın akı ve aldığı kadar unu ekleyerek karıştırın. Ancak tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Ayrıca unu da yavaş yavaş ekleyin ki çok gelme durumu söz konusu olmasın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizi anladığınız an un eklemeyi bırakın. Daha sonra yoğurduğunuz hamurunuzu sıcak bir ortamda yarım saat kadar üstü kapalı bir şekilde dinlendirin. Benim buna vaktim yok derseniz yoğurt modunda olan bir fırında 10 dakika bekletebilirsiniz. Mayalandığından emin olduğunuz hamurunuzdan parçalar kopartın ve ortasına kaşar koyun. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında poğaçalarınızı 30 dakika kadar pişirin.

Yorum Yap

Your email address will not be published.