Peynirli çıtır börek

Mart 2, 2020 0 Yorum

“Böreğin çıtırı makbuldür, börek dediğin ağızda dağılacak!” diyenler, koşun bu tarifimiz tam da sizin için.

Öncelikle böreğin iç malzemesi için peyniri çatalla bir güzel ezin ve ince kıyılmış maydanoz ile peyniri karıştırın. Başka bir kapta ise sıvı yağı ve unu karıştırın. Daha sonra bir adet yufkayı tezgaha serin ve önce unlu karışımdan sonra da iç harçtan ekleyerek sarın. Her yufka için bu işlemi ayrı ayrı yapın. Sonrasında bütün yufkaların üzerini yumurta sarısı ile kaplayıp susam dökün. Tamamen pişmeye hazır olan böreklerinizi yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. İşte bu muhteşem lezzetin tadına varmak bu kadar kolay!

Yorum Yap

Your email address will not be published.