Peynirli minik pide

Mart 2, 2020 0 Yorum

Kendi küçük, lezzeti oldukça büyük peyniri pide! Peynirli pide yapmaya başlamak için ilk önce hamurunuzu yoğurun. Hamur için sırası ile 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı, 2 su bardağı ılık sütü, 40 gr yaş mayayı, 1 yemek kaşığı tuzu ve aldığı kadar unu karıştırın. Karışımınızı bütün malzemeler birbirine geçene, en ufak bir tortu kalmayana kadar yoğurun. Daha sonra elde etmiş olduğunuz kulak memesi kıvamındaki hamuru üstü örtülü bir şekilde yarım saat kadar dinlendirin. Hatta vaktiniz varsa bu süreyi 1 saate kadar bile çıkarabilirsiniz. Yarım saat kadar bekleyen hamurunuzdan küçük parçalar kesip bu parçaları eliniz ile açın. Daha sonra hamurun ortasına baharatlar ile harmanladığınız peynirinizden ekleyin. Harcı ekledikten sonra hamura pide görünümü verip üzerine yumurta, sıvı yağ ve yoğurttan yapacağınız karışımı sürün. 200 derecelik bir fırında 30 dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz

Yorum Yap

Your email address will not be published.