Peynirli patates kroket

Mart 2, 2020 0 Yorum

Alışılmışın dışında bir tarif olan kroket ile daha lezzetli sofralar mümkün!

Öncelikle patateslerinizi bir güzel yıkayıp soyun. Soyduğunuz patatesleri doğrayıp haşlayın. Patatesleri dilimlemek daha kolay haşlanmalarını sağlayacaktır. Ayrıca blender’a gerek dahi duymadan püre kıvamı elde etmek isteyenler için bu yöntem birebirdir. Haşladığınız patateslerin suyunu süzün ve bir güzel ezin. Ezdiğiniz patateslere 3 adet yumurta 1 bardak da un ekleyin. Daha sonra malzemelerin birbirine geçmesi için bir güzel karıştırın. Kaşarı eklemeden önce karışımın iyice soğuduğundan emin olun. Aksi halde hedeflediğinizden çok daha farklı bir kıvam elde edebilirsiniz. Daha sonra soğuduğundan emin olduğunuz pürenize kaşar peynirini ve arzuladığınız baharatları ekleyerek karıştırın. Bütün malzemelerin bir arada toplandığı bu karışımdan yuvarlaklar elde edip, elde ettiğiniz yuvarlakları yumurta akına bulayın. Kroketleriniz pişirmeye hazır!

Yorum Yap

Your email address will not be published.